21.11.

Menihän taas vaan aikaa, että pääsin tämän kirjoituspuuhan pariin! Tarkoituksena oli muuten tuossa aiemmassa lauseessa käyttää sanaa: aloittaa, mutta en osannut taivuttaa sitä… Kirjoittelen juttua huoneessani, ilman nettiä, joten ei voi muistaa koska kirjoitin viimeksi, joten höpöttelen vaan jotain…

 

Aika on kuitenkin mennyt ihan kamalan nopeasti ja kuten arvattua, lähdön lähetessä, alkaa olo täällä olla jo tosi jees! Voisi muuten jopa luulla, että mulla on ollut elämää, kun en ole ehtinyt kirjoittaa ;) No tekemistä on ollut, joka on siis ollut kivaa, koska muuten laskisi varmaan jo sekuntejakin jouluun, jos tätä puolta tuntia tästä päivästä ei lasketa, niin päivien määrä on muuten 31! Eli tasan kuukausi!

Viime loppuviikkohan meni aika jännittävissä tunnelmissa, kun perjantaina oli esitelmä Économiessa, aiheena ”L’union européen à 25”, juuh, 1+1=2 ja kieli oli RANSKA! Mut se meni ihan kohtuullisesti, kai… Ainakin ittellä oli voitajafiivis sen jälkeen ;) Ja perjantain huikea presentaatiosuoritus palkittiin oikealla kotiruualla, ja jälkkäriksi tehtiin ruotsalaista pannaria. Ai miksi ruotsalaista, no koska se epäonnistui :)

 

Loppuviikon jännittävyys jatkui lauantaina, jolloin olimme ”luokkaretkellä” Lillessä. Tällä kertaa kaupunki näytti parhaat puolensa ja aloin melkein tykkäämään siitä paikasta!! Ohjelmassa oli kävelyä ees taas ja lounas (salaatteja ja juustopiirakkaa, suklaapiirasta ja kahvia) yhden kv-koordinaattorimme kotona, Mme Gayot oli kyseessä, joka on ihan jees tyyppi! Siis talo oli oikein tädin näköinen ja sedän, siis hänen aviomiehensä, ja lapset näyttivät vielä enempi heiltä kuin talo ;) Mutta olihan siellä kylmä… Meinasin jäätyä heiluvalle ja huojuvalle jakkaralle. Ja joo, siis toi Suomen historia 1500-luvulla on niin mun erikoisalaa, että kysykää mitä vaan niin kerron teille, ja totta kai vielä ranskaksi. Näin teki Setä Gayot.. just, eipä suomi-tytöt paljoo osannu mitään kertoo… Lounaan jälkeen kaikki lähtivät vähän omille teilleen, minä yksin Ikeaan! Ja johan sai roppakaupalla hyvää mieltä kaupan päälle sieltä. Ostin 3 x 42 tuoksuvaa kynttilää, jotta nyt voi sitten poltella oikein urakallakin niitä! Lisäksi ostin yhden jouluvalon, jonka aion ottaa kotiin mukaan, uuden pyyhkeen vessanlattialle.. jaah… Maraboun suklaata, jotka on jo syöty, näkkäriä ja joulupipruja! Olin ihan liekeissä ton reissun jälkeen, vaikka siellä olikin perus-Ikea-lauantai-iltana meininki: IHAN PIRUSTI PORUKKAA, vois sanoo jopa, että sakkia kuin SaiPan pelissä!

Lauantai-iltana käytiin vähän ulkoilemassakin. Etkot oli irkku-Ed-opettajan luona ja sit eksyttiin sinne iänikuiseen Le Saint Jamesiin, jonne ei ihan kamalasti huvita mennä… Yks kundi potkas mua sitten pjärsiille, kun käskin sen lopettaa perässä kulkemisen ja takamuksessa kiinni olemisen. Vittu mitä sikoja nää ranskalaisetkin sitten osaa olla… Just. Iltaan kuului myös draamaa britti-osastolle ja sitä sitten vähän selviteltiin sunnuntaina. Mutta loppuhyvin, kaikki pirun hyvin!

 

Tänään oli ehkä paras päivä aikoihin, ainakin tavallaan: Expression ecrite oli PERUUTETTU!!! Voisko parempaa päivää äkkiseltään toivoakaan! No muuten taisi olla kyllä aika perustiistai, mukaan lukien sen höpönlöpö Approche interculturelle, jossa Täti luki taas sanelua paperista ja opiskelijat kiltisti kirjoittivat, skippasin sen osuuden ja tein läksyjä huomiselle Instituons européensiin, joka on mun ihan melkein lemppari kurssi, EU-asiaa, ei oo kyllä mikään pala kakkua, sanakirjan kanssa sai heilua kokoaika kun noita läksyjäkin väänsi! Hei joo, ja huomenna päästään Heidin kanssa enkun kurssille!

Mut eihän tässä hittoikaan, jouluun ei ole tosiaan enää kauaakaan, sitä ennen ohjelmassa on reissu Damiin, enkku/irkku Christmas dinner-party, Italian night by britit, EHKÄ luokkaretki Pariisiin… ja jos vaikka kerran lähtis vielä opiskelijabileisiinkin, niin sithän tää setti olis hyvin pulkassa! Niin, ei pelkkää huvia, työtäkin hieman, presentaatioita meinaan. Ennen joulua vissiin neljä esitystä ja sit vielä markkinoinnin ryhmätyö tehtävänä ja ehtiihän noita vielä tässä kertyä… Kukaan ei vissiin kertonut, et vaihdossakin täytyy opiskella melkein kunnolla ;)

 

Mut nyt lähden vällyjen väliin, jos sais vaikka nukuttua paremmin, kuin viime yönä ja olisi aamulla oikein virkeänä ja reippaana oppimassa kaikkea kivaa (ja nyt oon tosissani!) Unionista Euroopan!

puss&kramm!! :D


22.11

Nyt alkaa keksiviikkokin olla ohi! Ohjelmassa siis oli mun suosikkikurssi: Institution européen, jossa em tajunnu yhtään mitään, onneks eeuu on sentään tehnyt nettisivunsa eri kättäriksi, että saman sivun saa vaihdettua vaan eri kielelle, joten pääsin hiukan kärryille mikä on Luxembourgin kompromissi. Ja sitten päästiin tosiaan Heidin kanssa sinne kauan odotetulle enkun kurssille... Juuh. Olihan se, kokemus ;) Oppilaat oli jotain 18-19 vuotiaita ja niiden enkun taso oli aika... no lower that ours... Eli ei tarvii sit sinnekään enää mennä ;)

Joo... Fiilistelin tossa aiemmin Heidille kuin paljon olis kaikkee tekemistä; seminaarityö, harjoitteluraportit, yhdet Jaskan tehtävät... jah.. sit ne haastattelut oppariin, jos vaan olis haastateltavatkin..

Mulla oli jotain muutakin kerrottavaa, mut eiköhän tää nyt tähän hätään riittäne :)

Palaillaan!!