Perillä ollaan! Kädet on ihan poikki laukkujen raahaamisesta, joiden painot liikkuivat aikalailla kotona punnituissa kiloissa. Setä Finskin check in:ssä kysyi mitä käsimatkatavaroina, kun matkalaukku painoi 27,7 kg, vastasin: "Läppärilaukku", oho, se pikkutrolli jäi mainitsematta, niin hän sitten ei nähnyt laukuissa ylikiloja. Oli siis lähellä, ettei joutunut maksumieheksi..

Passikuvatkin tuli muuten HKI-Vantaalla otettua, kun ne oli pariin kertaan jo tuossa unohtunut ja jätin ne lopulta kentälle hoidettavaksi. Suorastaan hyvä idea, koska pakkohan passikuvat on Suomessa hoitaa, eikä sellaisia automaatteja nyt ainakaan Ranskassa voi olla! Ja ihanan kallista olikin, 2 x 4 kuvaa, 30 €, kylläpä vaan KOLKYTEUROO! En voi uskoo vieläkään...

Matka meni tosi hyvin, mitä nyt jonotettiin Pariisin Gare Nord:illa ainakin puoli tuntia junalipun ostoon, se on sitä ranskalaista menttaliteettia sit vissiin...) Junamatka hurjan pitkällä TGV-junalla meni nopsaa, mut vielä nopeampaa meni lento Helsingistä Pariisiin.

No asiaan. Valenciennes. Kaupunki näytti asemalta katsottuna viehättävältä ranskalaiselta pikkukaupungilta. Asuntola = LÄÄVÄ! Siis mun huone on KA-MA-LA! Siellä on vedetty röökiä sisällä, seinillä on paskaa, jne... Mut eikähän siellä pysty huomisen Ikean reissun ja parin klooripullon jälkeen pysty viisi kuukautta aikaa viettämään. Kieltämättä mielessä kävi jo, että josko etsis jonkun oman kämpän siis Heidin kanssa.

Tässä nyt nopeesti ensimmäiset fiilikset, täällä ollaan eikä muuta voi, onneks sentään nettiin pääsee, kun joku tuli auttaa ja antoi salasanansa asuntolan aulassa toimivaan w-laniin (wi-fi täällä...) ja samalla hakkeroitui koneelle, jne pikkukivaa :)

Aurevoir!