Ei sitten koskaan lähdetty Amsterdamiin lauantaina, kuten oli suunnitelma. Mentiin meinaan jo perjantai-ilta myöhään, lähtö oli puoli yhdeltätoista. Extremeä, extremeä elämään :)

Ennen Damia tapahtui vähän. Käytiin Heidin kanssa leffassa. Pätkä oli nimeltään Les Infiltrés, ehkä hieman tunnetummalta nimeltään The DeparteD. Mukana näyttelivät Leoski DiCaprio ja Matti Damon. Oli ihan hyvä leffa, vaikka ei siitä kyllä hittojakaan ymmärtänyt, paitsi "Il est mort!", hän on kuollut. Leffaan menemisen kohokohdat siis keskittyväit sinne menemiseen, täti ymmärsi heti mitä haluttiin mennä katsomaan ja saatiin popparitkin ostettua. Vähän kyllä vielä jaksan ihmetellä mikä varma oscar-voittaja elokuva voi olla sellainen, jonka juonen arvaa ("Siis seuraavaks toi menee vällyjen väliin ton kaa...")

Perjantaina käytiin joulukuun alun kunniaksi mattimyöhäisinä etsimässä joulukalentereja. Eiii oljeee. Joten ollaan sit ilman. Käytiin sit kanssa syömässä italialaisessa (ei mein vakkari), otin neljän juuston penneä, joka oli tosi ällöä ja kaiken kukkuraksi ruuassani oli pätkä kiharaista rautalankaa. Joo. Kerroin tästä tarjoilijalle, joka kysyi "Ai se oli ruuassasi? Vien keittiöön näytille." Kysymykseen ei tullutkaan, "Anteeksi, tätä ei kyllä olisi pitänyt tapahtua. Pahoittelen. Haluaisitko ystäväsi kanssa vaikka ilmaiset suklaa mousset jälkkäriksi?" No jätin yhden sentin tipin tästä kiitoksena, tai vittuiluna...

Joo, Amsterdam. Ihan randomilla päätettiin lähteä sinne perjantai-iltana puoli yhdentoista aikaan, ja katsoa perillä mitä tehdään sitten. Ensimmäinen "perheriita enkkulassa" saatiin aikaan jo ennen lähtöä, taskulampun mentyä rikki... Sit eksyttiin Antwerpenin keskustaan (->perheriita), joka näytti muuten ihan kivalta paikalta! Jaaaah, oltiin kolmen maissa Damissa, "Park&Ride"-hallissa. Hallin vahtisetä jelppi meitä tikettien kanssa ja antoi vielä kaksi extra lippuakin. Siitä matka jatkui yöbussilla keskustaan. Ja tottakaihan vettä oli alkanut satamaan juuri vähän ennen Damiin saapumista. Vettä satoi, ja satoi... Kello oli vertin yli neljä ja neljä hullua Erasmusta saapui Amsterdamin keskustaan vailla mitään tietoa minne mennä. Ensin mentiin Mäkkiin, jossa sain hiukka, siis HIUKKA vanhan kanaburgerin, josta valitin. Sain uuden ja oon varma et joku räkäsi sinne tai se majoneesi olikin jotain muuta valkoista. En siis syö Mc Chickeniä hetkeen tämän jälkeen. Seuraavaksi ohjelmassa Amsterdamin lauantai-aamussa oli ajan tappaminen viidestä seitsemään, jolloin ensimmäiset kahvilat avasivat ovensa. Vettä satoi. Vettä tuli kuin Esterin perseestä. Väsytti. Oli kylmä. Nukutti. Käveltiin ympäriinsä. Vettä satoi. Kello tuli seitsemän ja mentiin kahvilaan (kyseessä oli peruskahvila/ravintola, ei coffee shoppi), kukin juomaan ja syömään mitä halusi, otin ison kahvin ja pannenkoeken (tms), ihan lettu se kyllä oli, kehtasivat vielä väittää hollantilaiseksi erikoisuudeksi :) Kehtasi lautasen kokoinen LETTU vielä maksaa 5,90€! Aikaa saatiin tapettua puolitoista tuntia ja vaatteita vähän kuivateltua. Ei eikun ulos sateeseen, Punaisten lyhtyjen kierrokselle, joka nyt ei välttämättä näyttänyt "parhaita puoliaan" lauantaiaamuna ennen kymmentä. Seuraavanahan ohjelmassa olikin shoppailua, "shop 'till u drop"-asenteella, ja aika pian tiputtiin. Sain ostettua jotain tyhmää Dami-krääsää (piti kiertää monen monta turistikrääsäkamaluuskauppaa, luoja tietää miksi... argh!), pipon lipalla Henkasta, joulukortit ja yhdelle pikkupojalle joulupukin paketin. Kaikki olivatkin tässä kohtaa jo aika märkiä, kun oli satanut (jos en vielä maininnut...) ja tippuneet pelistä pois. Olihan yhden yön unet kokonaan missattu. Siis vuorokauden valveilla olo tuli täyteen. Päätettiin suunnata metrolla parkkihalliin ja ajaa pois. Toisaalta tämä ratkaisu harmitti, kun sinne oltiin menty, mutta toisaalta siinä oli paljon järkeä. Ehkä mä vielä pääsen joskus sinne Damiin sillain kunnollakin käymään... Aika sitkee sissi meijän kuski, Mark vaan oli, kun ajoi vielä samoilla silmillä tänne... Aijoo, paluumatkallakin eksyttiin (-> perheriita), onneks en tiedä minne, kun vähän ihmetytti miten voi eksyä, kun toinen lukee ohjeita ja toinen ajaa, ja se joka lukee ohjeita vielä kokoaika neuvoo sitä toista ja siis eikö sillä kuskilla ole omaa järkeä katsoa minne kääntyä, jne...

Joku (esim. minä) voisi todeta, että paska reissu mutta tulipa tehtyä! Nyt on hiukka poissa pelistä olo, ja tarkoituksena olisikin tästä hipsutella pikkuhiljaa tuonne kammarin suuntaan, suihkun kautta nukkumatin matkaan. Jos ei autossa niskat jumissa torkkumista lasketa, olen ollut hereillä reilu 32 tuntia, joista sateessa kävelemässä aika monta tuntia... Voi olla että uni maittaa! Ja huominen meneekin varmaan nukkuessa... Maanatain tunnit on peruutettu, joten pyhitetään se esitelmien teolle.

puss&kramm!!