Nyt on loistava hetki ruveta puimaan mennyttä, kun opinnäytetyön teko olisi tärkeämpää kuin tärkeää :D

Vuosi on siis vierähtänyt Ranskaan menosta, siis vähän ylikin itseasiassa. Aika on onnistunut kultaamaan muistot hyvin ja ikävä mennyttä on.

Tammikuun loppu meni rattoisasti reissaten, Brysselissä ja Pariisissa. Tuli jo jopa yliannostus matkustamisesta, jos sellainen ylipäätään voi olla mahdollista... Brysselin päivät menivät lähinnä ympäriinsä juosten opinnäytteen haastatteluja tehden. Pariisissa nautittiin matkalaukkujen raahaamisesta ympäri kyliä ja koko reissu huipentui mukaviin maksuihin, jotka pikkaisen painavista laukuista pamahtivat maksuun.

Suomeen paluun jälkeen kaikki "arkeutui" oikeastaan aika räväkästi ja töitä oli heti alustaan mukavasti, lisäksi toki siitä saakka kaikki kouluhommat ovat painaneet päälle, niin siis ei ehtinyt oikein shokkeutua paluusta, vaikka hassuahan se silloin oli. Kuten jo sanoin, aika on kullannut muistot ja vähän ikäväkin on. Ei ikävä ehkä niinkään sitä paikkaa, mutta kavereita siellä (meinasin ensin kirjoittaa ihmisiä siellä, mutta en viitsi yleistää kummiskaan, kun ei mulla ikävä ole niitä asuntolan haisevia asukkeja..) ja ikävä yleensäkin uusia kokemuksia. Olihan Valenciennes toki koti viisi kuukautta, olis ihan jäynää matkustaa tramilla siellä vielä ;)

Vaihdosta tuli HUIKEIN arvosanoin 15,5 opintopistettä, joten ei mennyt opiskelunkaan kannalta ihan hukkaan se reissu. Kieltä tietysti kokoaikana oppi paljonkin, kaikki vaan on unohtunut tähän mennessä. Päätinkin mennä Työväenopiston ranskan kurssille, jotta sais vaan puhua sitä kieltä sitten... Viime viikolla oli ensimmäinen kurssikerta ja kyllä sitä vaan on kaikki päässyt unohtumaan :S

Hirmuisesti reissujalka tässä vipattais, just kun on päässyt oikein asettumaan... Joten reissuun on päästävä. Tällä kertaa Suomen rajojen sisäpuolelle, Ylläkselle joulusta vappuun töihin. Mitä sen jälkeen tapahtuukaan, sitä ei voi tietää kukaan :)

Kiitos Heidille vielä kerran tuhannesti kaikesta! Empä olis ilman sua selvinnyt mitenkään ;)

AUREVOIR!